business

Wil je graag op
MANAGEMENT-NIVEAU
gaan functioneren?

Vraag hier vrijblijvend
informatie aan.

Start dan met de ideale opleiding:
* Middle Management
* Communicatie of
* Marketing

Marketing NIMA A

Ontwikkeld voor marketeers die de basisprincipes van marketing willen kennen en deze zowel strategisch als operationeel in de praktijk willen gaan toepassen. De cursus leidt op voor het diploma:

Marketing Assistent

Na deze opleiding beschik je over voldoende kennis om marketing, communicatie of verkooptaken goed te kunnen vervullen en voel je je “thuis” in de marketingomgeving. Bovendien is deze opleiding uiterst geschikt om deel te nemen aan het Nima Examen. Je leert de grondslagen, de filosofie, swot-analyse, strategie, product en merkenbeleid, prijs en distributiebeleid, communicatie en digitale marketing. Je leert marketingactiviteiten of taken op het gebied van verkoop en/of communicatie uitvoeren. Je krijgt voldoende inzicht in marketinginstrumenten en marketingomgeving. Bovendien ontdek je de onderlinge verbanden. Deze opleiding is zowel toepasbaar op beleidsvoorbereidend als uitvoerend niveau.

Inhoud van de cursus:

Module A:

Markt , consument en organisatie

 • Marketing, marketingconcept en filosofie
 • Omgevingsfactoren, marktbegrippen, marktschattingen en marktvormen
 • Sociale klasse, referentiegroepen, motivatie, perceptie, attitude, adoptie, cognitieve dissonantie.
 • Strategisch beleid, marktsegmentatie en positionering

Module B:

Onderzoek, product en prijs

 • Marktonderzoek, primair⁄secundair, marktonderzoektechnieken, experiment, enquête, observatie en registratie
 • Statistiek, steekproeven, verdelingen
 • Producttypologieën, attributen, merkstrategieën, levenscyclus. Prijs, elasticiteiten, prijsstellingen, BEP, marktvormen

Module C:

Distributie, communicatie en b-to-b

 • Groothandelsvormen, retail en integratie.
 • Kanaalkeuze, machtsverhoudingen, kengetallen en logistiek.
 • Communicatieproces, reclame, persoonlijke verkoop, doelgroep, media, sales promotion, sponsoring, pr, direct marketing, e-business, e-marketing, e-commerce, dienstenmarketing, nonprofit marketing
 • Nima examen-training
 • Eindexamen Marketing Assistent

Opleidingsduur:

Deze training bestaat uit 18 lessen van 19.00 tot 22.00 uur. Per lesavond dien je afhankelijk van vooropleiding en werkervaring te rekenen op 8 uur voorbereidingstijd. Deze bestaat uit het vooraf bestuderen van de stof en maken van cases. Ter afronding van de opleiding volgt het examen waarvoor eveneens voldoende tijd ingecalculeerd moet worden. Bij het plannen van de lessen houden we rekening met de schoolvakanties in de regio.

Literatuur:

Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van verplichte literatuur die volledig aansluit bij de Nima-exameneisen. Exact Training Centre levert deze boeken na inschrijving.

Kosten:

De kosten van deze opleiding bedragen € 1.995,- (excl. BTW) incl. examen, vakliteratuur en lesmateriaal. Ook is betaling in termijnen mogelijk. Wel zullen wij dan een toeslag van 10 % berekenen. Max. deelname: 15 cursisten Neem je deel aan het Nima-examen dan dien je je hiervoor zelf op te geven. De kosten voor het Nima-examen bedragen ca. € 400,-.

Cursusperiode:

Januari tot november.

Cursusplaatsen:

Diverse locaties in het land.